Error
  • There was a problem loading image 2Q==.

Conferinţa Natională Mediarea in rândul comunităţiilor de romi

Print

La data de 15 mai 2013 s-a înfiinţat Asociaţia Mediatorilor Romi din România.

Scopul întâlnirii a fost acela de a uni mediatorii, juriştii, avocaţii, cristinitorii (judecatorii) si membrii ai Staborului sub o singura  „umbrelă”.

Astfel la iniţativa Preşedintelui Tribunalului, Dorin Cioabă, la Sibiu a avut loc prima conferinţă naţională a mediatorilor, avocaţilor, juriştilor şi cristinitorilor romi din România.

In urma conferinţei s-au stabilit următoarele:

  1. deschiderea birourilor mixte, mediatori-cristinitori, deoarece mediatorii romi nu sunt cunoscuţi în comunitatea romă precum cristinitorii, această măsură avantajând ambele părţi prin această colaborare.
  2. obţinerea personalităţii juridice a Asociaţiei Mediatorilor Romi din România.
  3. cazurile care nu pot fi rezolvate la Stabor sau prin mediere şi ajung la judecatoriile, tribunalele de stat să poată fi reprezentate de membrii etniei rome, respectiv de avocaţii si de juriştii romi.

          Astfel că la Sibiu s-au pus bazele celei mai importante forme de cooperare juridică în folosul comunităţii rome. Totodată s-au putut identifica mai multe persoane cu studii juridice, din rândul comunităţii. Începându-se colaborarea cu aceştia în scopul prezentat mai sus. Totodata dorim să invităm in continuare pe toţi cei care au studii juridice sau fac parte din Stabor să ia legătura cu mine in vederea stabilirii unei colaborări.

MEDIATOR CONFLICTE

Print

 

Așa cum prevede Legea nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator, medierea reprezintă o modalitate  de soluționare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terțe persoane specializate în calitate de mediator, în condiții de neutralitate, imparțialitate și confidențialitate,avand liberul consimtamant al partilor

Medierea se bazează pe încrederea pe care parțile o acordă mediatorului, ca persoana aptă să faciliteze negocierile dintre ele și să le sprijine pentru soluționarea conflictului prin obținerea unei soluții reciproc convenabile, eficientă și durabilă.

Medierea este cea mai noua si cea mai valoroasa modalitate de rezolvare a neintelegerilor dintre parti.

Medierea se bazeaza pe DIALOG,COMUNICARE SI NEGOCIERE

.Biroul de Mediere Cioaba Dorin  desfasoara activitatea in baza Autorizatiei nr 02942 emisa de Consiliu de Mediere

Programul Biroului de luni pana Sambata dela ora 8-16  Programari la tel 0269229863

 

 

Tribunalul Romilor Stabor

Print

Asociatia romilor nomazi si caldarari INDIROM ,pune la dispozitia cetatenilor romii o institutie juridica pentru medierea si aplanarea conflictelor in randul comunitatilor de romi. Staborul romilor a fost infiintat cu secole in urma , fiind compus din oamenii intelepti ai comunitatii care si-au castigat respectul fata de acestia prin impartialitatea de care au dat dovada , atunci cand erau solicitati sa medieze si sa judece anumite conflicte ivite in comunitatile de romii.Staborul se intrunea in mod obligatoriu pe un teren neutru si era alcatuit din personae care nu erau in grad de rudenie cu cei implicati .Stateau cu toti in jurul unui foc, ascultand partile chemate , iar in urma consultarilor intre acestia , luau o hotarare; incat sa fie multumite ambele parti.Staborul nu se retragea pana cand cei implicati nu-si dadeau mana ca semn de impacare.

Read more: Tribunalul Romilor Stabor

Noutati

Vizitatori: