Error
  • There was a problem loading image 2Q==.

Conferinţa Natională Mediarea in rândul comunităţiilor de romi

Print

La data de 15 mai 2013 s-a înfiinţat Asociaţia Mediatorilor Romi din România.

Scopul întâlnirii a fost acela de a uni mediatorii, juriştii, avocaţii, cristinitorii (judecatorii) si membrii ai Staborului sub o singura  „umbrelă”.

Astfel la iniţativa Preşedintelui Tribunalului, Dorin Cioabă, la Sibiu a avut loc prima conferinţă naţională a mediatorilor, avocaţilor, juriştilor şi cristinitorilor romi din România.

In urma conferinţei s-au stabilit următoarele:

  1. deschiderea birourilor mixte, mediatori-cristinitori, deoarece mediatorii romi nu sunt cunoscuţi în comunitatea romă precum cristinitorii, această măsură avantajând ambele părţi prin această colaborare.
  2. obţinerea personalităţii juridice a Asociaţiei Mediatorilor Romi din România.
  3. cazurile care nu pot fi rezolvate la Stabor sau prin mediere şi ajung la judecatoriile, tribunalele de stat să poată fi reprezentate de membrii etniei rome, respectiv de avocaţii si de juriştii romi.

          Astfel că la Sibiu s-au pus bazele celei mai importante forme de cooperare juridică în folosul comunităţii rome. Totodată s-au putut identifica mai multe persoane cu studii juridice, din rândul comunităţii. Începându-se colaborarea cu aceştia în scopul prezentat mai sus. Totodata dorim să invităm in continuare pe toţi cei care au studii juridice sau fac parte din Stabor să ia legătura cu mine in vederea stabilirii unei colaborări.

Noutati

Vizitatori: