Error
  • There was a problem loading image 2Q==.

Alegerea preşedintelui IRU

Print

Datorită trecerii în nefiinţă a celui care a fost Florin Cioabă, preşedinte al Organizaţiei IRU, funcţia devenind vacantă, prezidiul IRU cât si membrii Parlamentului Romilor s-au întâlnit într-o şedinţă extraordinară având în ordinea de zi alegerea preşedintelui IRU până la următorul Congres.

Astfel cei prezenţi la Sibiu s-au întâlnit la data de 24 August iar în urma dezbaterilor au existat două propuneri de candidaţi pentru funcţia de Preşedinte, Dorin Cioabă având calitate de Comisar Justiţie şi Dreptate în cadrul IRU şi domnul Drangoi Vasile, Comisar Economie Afaceri în cadrul Organizaţiei dar si Preşedinte al filialei Moldova.

 

S-a trecut la vot şi am fost ales ca preşedinte IRU cu o majoritate zdrobitoare. Programul prezentat în faţa prezidiului a făcut diferenţa deoarece punctele forte din acesta au fost:

-         deschiderea de filiale în întreaga lume;

-         înregistrarea IRU şi a conducerii actuale în Registrul Asociaţiilor din Viena;

-         construcţia unui site având şi forum de discuţii, unde membrii din întreaga lume pot dialoga şi schimba informaţii.

-         crearea unui pilon în cadrul IRU şi anume IRU-CREŞTIN unde toate bisericile romilor din întreaga lume pot fi afiliate cât şi un Parlament al reprezentanţilor bisericilor în care să se ia hotărâri privind bunul mers al lucrării lui Dumnezeu ;

-         atragerea de fonduri europene prin proiecte ;

-         emiterea de legitimaţii tip paşaport cu amprentă digitală pentru membrii IRU cat şi înfiinţarea de birouri de informare a romilor în tări în care aceştia migrează ;

      -     dublarea numărului de membrii IRU în perioada 2013-2014 ; 

Noutati

Vizitatori: