Error
  • There was a problem loading image 2Q==.

Deschiderea filialelor IRU în Macedonia şi Bulgaria

Print

 

 

 

 

 

 

 

 

Am participat împreună cu o delegaţie a oamenilor de afaceri romi, membrii IRU la deschiderea filialei din Macedonia dar şi la Forumul Economic al Oamenilor de Afaceri Romi de la Scopje.

Read more: Deschiderea filialelor IRU în Macedonia şi Bulgaria

Întâlnire cu ambasadorul păcii din Coreea

Print

În data de 14 octombrie în sala de conferinţe a hotelului Radisson din Bucureşti l-am primit pe domnul Lee în calitate de ambasador al păcii. Acesta a sosit in România cu scopul de a ajuta comunităţile de romi si pentru a discuta cu persoane importante din cadrul conducerii statului român.

Pe timpul şederii sale s-a mai întâlnit cu foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

Cu o zi înainte de întâlnirea noastră, acesta a împărţit un transport cu ajutoare comunităţii de romi.

         În timpul întrevederii s-a stabilit demararea unei colaborări iar în acest sens a fost semnat un protocol de colaborare între cele două entităţi.

Întrunirea prezidiului de la Stockholm

Print

În data de 16-17 octombrie a avut loc prima întâlnire a prezidiului Internaţional Romani Union la care am participat în calitate de preşedinte al acestei organizaţii, ocazie cu care le-am prezentat membrilor prezidiului un raport al activităţii mele în primele două luni de mandat.

S-a pus in discuţie problemele cu care se confruntă romii din întreaga lume dar şi începerea proiectelor propuse de mine în 24 august urmând ca data întrunirii Parlamentului Romilor să fie stabilită în perioada imediat următoare. S-a vehiculat ca locatie a adunării Belgrad sau România urmând ca eu în calitate de preşedinte să convoc adunarea Parlamentului la o dată stabilită de mine ulterior.

                                                                                         Dorin Cioabă  Presedinte IRU

                                                                                                        

Întalnire între autorităţile locale din Deva şi Regele Dorin Cioabă

Print

La solicitarea celor peste 80 de familii care locuiesc in blocurile sociale ale primariei, m-am deplasat la Deva pentru a media conflictul aparut intre locatari si Primarie., in sensul ca acestia din urma au solicitat si li s-a incuviintat de catre Instanta evacuare acestora.

Vazandu-se practic in strada comunitatea de romi a solicitat ajutorul meu iar impreuna cu reprezentantii Primariei, vicepresedintele Consiliului Judetean dar si cu reprezentanti in Parlamentul Romaniei am stat la masa dialogului si am constatat impreuna ca acele familii traiesc sub limita existentei neavand nici un venit, avand familii numeroase nu au putut achita chiria solicitata de catre Primarie.

Am analizat situatia acestora si am propus reprezentantilor institutiilor din Deva sa accepte ca in schimbul contravalorii chiriei, acestia sa presteze munca in folosul comunitatii. Propunerea mea a fost salvatoare pentru aceste familii si acceptata de reprezentantii institutiilor.

Noutati

Vizitatori: